Fula fan-videos

Något som kan få mitt yrkeshjärta att gråta blod är alla dessa hemmasnickrade fan-videos till diverse låtar på YouTube. Det är flickor och pojkar i högstadieåldern som sitter hemma och tänker att de ska göra något fint till sin favoritsång och det slutar alltid i en visuell katastrof med alla fel man tänkbart kan göra. Och hela denna process verkar alltid följa ett visst specifikt mönster. Låt mig demonstrera:

Steg ett - Bildgoogla: Här gäller det att hitta så många bilder som möjligt med så mörka och gotiska motiv som möjligt. Det ska vara fallna änglar, daggstänkta svarta rosor, vampyrflickor som gråter blod och bilder på random slott. Helst ska de vara i så dålig upplösning som möjligt så att man är tvungen att kisa för att egentligen urskilja vad de föreställer.

Steg två - Bildspel: Dessa bilder ska nu i ett klipp sättas samman till en enda röra utan någon som helst inbördes ordning eller efter något specifikt logiskt mönster. Bilderna ska inte heller täcka hela rutan i klippet utan en mittplacering som efterlämnar två feta svarta kanter på var sida är standard. Vill man vara lite extra wild & crazy trycker man in så mycket effekter som mjöligt som gör att bilderna virvlar, far från sida till sida eller tonar in och ut i en enda specialeffektsorgie.

Steg tre - Texten: Givetvis måste hela texten till låten vara med utifall att någon skulle missa vad de sjunger. Och eftersom bilderna är så mörka att vem som helst vill skära sig i armlederna när man tittar på dem måste detta givetvis kompenseras. Därför väljer dessa ungdomar gärna något klämkäckt (och i designervärlden helt oacceptabelt) sans serif-typsnitt så som Comic Sans eller Papyrus. Allra helst i fetstil, så att folk verkligen ser. Detta måste dessutom ha en färg som ingen kan missa. Standard är neonfärger i rosa eller grönt alternativt en riktigt huvudvärksframkallande kornblå färg. Även här är specialeffekter att föredra - gärna glow-effekt.

Steg fyra - Musiken: Nu ska bara musiken läggas på så är videon redo att förblinda alla som tittar på den. Och allra helst ska det ju givetvis vara en sång som handlar om döden eller olycklig kärlek. Såklart!

Här följer ett ganska bra exempel:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0