Att se lite sliten ut

"Det går ett tåg om 45 minuter. Släng ner allt i en påse och ring en taxi!"

Blev väckt av min bästa vän som ringde och hetsade i förmiddags. Tanken var att jag skulle röra röven från Örebro till Mjölby ikväll för att fira nyår med henne och några till. Dock visade det sig att Tågkompaniet endast körde ett enda tåg dit i dag. Fullkomligt värdelöst. Normalt sett går det ett tåg varannan timme och nog för att det är nyårsafton, men de kunde väl satt in något mer tåg än det? Halvsjuk som jag är kände jag dock inte att jag orkade packa och stressa i väg på den korta tiden, så mitt nyår kommer spenderas här hemma med missarna. Hade älskat att vara med min bästa vän, men jag är å andra sidan inte den som gråter blod över att vara för mig själv heller. Det kommer fler tillfällen att avnjuta varandras sällskap. Nu när deras hus snart är färdigrenoverat lär det bli både inflyttningsfest och många kvällar framför grillen med ett glas vin i handen när värmen börjar komma.

Dagens mest nedvärderande måste i alla fall ha varit det faktum att jag inte behövde visa legitimation när jag köpte cigaretter och vin. Vad tusan hände där? Blev jag så sliten på bara ett par dagar? Berättade denna tragiska historia för min mor i hopp om att få lite stöd i dessa svåra tider. Hon konstaterade dock snabbt att anledningen till att de inte ber mig om legitimation när jag ska köpa cigaretter och vin är för att jag röker och dricker så jävla mycket. Det var ju jävligt skitnödigt sagt av tanten! Att sen min kära bästa vän, som har den mogna åldern av 32 år, fick visa upp sitt körkort när hon köpte cigaretter i dag och mer än gärna gnuggar detta faktum i mitt ansikte gör ju inte det hela enklare. Detta måste styras upp. Man kan ju inte ens försöka tänka på att dra ner unga, vackra pojkar i fördärvet med ett så uppenbart härjat utseende som mitt. Fan!

Får ta mig en cigarett och ett glas vin och kolla upp priserna på botoxbehandlingar minsann!


Att känna igen sig i en text

In our hearts love keeps sweet-talking to despair
And goes on sleepwalking past hope
All is lost in this war
And all we can do is to wail and weep to the saddest song
Sleepwalking past hope

I unlit the light to embrace the dark
To be near but not to turn into you my darling
Forever we're lost in our souls' storm
Reflections of each other's faults

HIM / Sleepwalking Past Hope
Att vara ateist

Folk har en tendens att bli både förfärade och se chockerade ut när jag berättar att jag är ateist. Att jag inte har någon som helst tilltro till någon högre makt uppe bland molnen och att varken giftermål inför Gud och hans heliga andar eller att rena mina kommande barn från arvssynden genom att stänka vatten på dem är något som intresserar mig nämnvärt.

Men det är ju tradition?!

Ja, men det är även tradition för muslimska kvinnor att bära slöja och det anses inte vara kosher för judar att äta fläskkött, men så länge jag inte anser mig tillhöra de religiösa förbunden behöver jag inte följa deras traditioner och det är precis samma sak med kristendomen.

Dock tror jag att det är så att alla vi som verkligen har vågat kliva bort från agnosticismens trygga lilla vrå gör det med en hel del kunskap och erfarenhet i ryggsäcken. För mig blev ateismen min fasta hållpunkt efter flera år av livskriser och destruktivt leverne där jag blev lämnad för mig själv av den allsmäktige och välvillige Gud som alla talade om. Jag har konkret vid flera tillfällen gråtande bett Honom om hjälp och lovat att lämna allt som var av ondo i mitt liv om Han bara hjälpte mig, men den hjälpen kom aldrig. Den enda person som har hjälpt mig är jag själv, för jag är och förblir den person med mest makt och kontroll över min egna situation.

Sen är det en otroligt snedvriden idé om att moral och sunt förnuft skulle ha något som helst samröre med det kristna tänkandet. Kristendomen gör dig inte till en moraliskt bättre människa. En människa med ett bra mycket mer åtsnört leverne där vardagen går ut på att strypa sina högst normala drifter och lustar, absolut. Men vad kan vara mer godhjärtat än att bry sig om och visa kärlek till sina medmänniskor utan att ha en Gud som säger att du måste agera så för att komma till himlen? Det är väl osjälviskt om något?

Slutligen tycker jag att alla ska läsa och reflektera över nedanstående:

1. Om Gud existerar, så är Gud allsmäktig, allvetande och välvillig mot alla.
2. Om Gud är allsmäktig, så har Gud makten att eliminera all ondska.
3. Om Gud är allvetande, så är Gud medveten om att ondska existerar.
4. Om Gud är välvillig mot alla, så eliminerar Gud all ondska.
5. Alltså, om Gud existerar, så skulle ingen ondska existera.

Ren vetenskap.


RSS 2.0